AED & Reanimatie

Automatische Externe Defibrillatoren (AED)

Wat doet u als een medemens een hartstilstand krijgt?

Voor die situatie is er nu de Automatische Externe Defibrillator (AED). De kans op overleving met een AED na een hartcrisis stijgt enorm. De AED is eenvoudig te bedienen en werkt geheel automatisch: ook ú kunt een leven redden met een druk op de knop. Uiteraard moet u wel kunnen reanimeren om een AED te kunnen bedienen en daarbij is een dagdeel training noodzakelijk.

Wat is een AED?

AED kleinEen AED is een apparaat waarmee men een elektrische schok aan het hart kan toedienen, wanneer er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of het noodzakelijk is een stroomstoot toe te dienen. De AED leidt de gebruiker op een veilige wijze door de reanimatie totdat professionele hulpverleners het kunnen overnemen.

Waarom is de aanwezigheid van een AED noodzakelijk?

Door bij een hartstilstand vroegtijdig (binnen 3 tot 5 minuten) het hart te defibrilleren vergroot men de kans op overleven tot 70%. Iedere minuut dat er gewacht wordt met defibrillatie, neemt de overlevingskans met 10 tot 12% af. Met een gemiddelde aanrijtijd van een ambulance van 12 minuten is de gemiddelde overlevingskans 10%. Steeds meer bedrijven gaan dan ook over tot de aanschaf van een AED om de veiligheid van hun personeel en bezoekers te vergroten.

AED en toebehoren

Wij adviseren onze klanten de Defitech Lifeline AED vanwege de gunstige prijs-kwaliteit verhouding en de gebruiksvriendelijkheid. Het gebruiksgemak is stapsgewijs. Met gesproken woord wordt u door de reanimatiestappen geleid. De AED is ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen van professionele hulpverleners. Eenvoudig genoeg voor medische leken. Het redden van mensenlevens ligt nu binnen ieders handbereik.

De Defibtech Lifeline AED valt direct op door zijn slimme en gebruiksvriendelijke ontwerp. Eenvoud in bedieningsgemak komt namelijk de snelheid van levensreddend handelen ten goede. Elke seconde telt!
Uw voordelen:
1. Eenvoudige en snelle bediening.
2. Heldere stembegeleiding.
3. Ergonomisch en robuust ontwerp.
4. Meest recente schokprotocol.
5. Zéér lange stand-by tijd van 7 jaar.
6. Kosteloze software updates.
7. 5 jaar garantie.