Brandbeveiliging

brandveiligheid 1Brandbeveiliging, zekerheid boven alles

U bent volgens de Arbowet verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers en bezoekers. Daarom vindt u het ongetwijfeld van belang om uw voorzieningen te treffen op het gebied van brandbeveiliging en brandveiligheid (blusmiddelen) binnen uw bedrijf.
De schade die door brand ontstaat is vaak enorm. Ach, schade aan het pand.. een goede verzekering… maar er wordt niet gedacht aan mensenlevens en de gevolgen hiervan. Productiestilstand en schadeclaims, het mislopen van opdrachten en te lage verzekeringsuitkeringen. Kortom, door onvoldoende maatregelen riskeert u uw onderneming. Uit onderzoek is gebleken dat 60% van alle bedrijven binnen 3 jaar na een grote brand alsnog failliet gaat. Daar moet u toch niet aan denken?

Henk de Groot ondersteunt en denkt met u mee en zorgt samen met u potentiƫle brandoorzaken weg te nemen door uw bedrijf aan te passen zodat u voldoende blusmiddelen heeft en jaarlijks onderhoud. Henk de Groot BHV en Brandbeveiliging ondersteunt u van projectering en levering van blusmiddelen tot jaarlijks onderhoud en controle.

De juiste toepassing van de richtlijnen is specialistenwerk. Henk de Groot adviseert u graag vrijblijvend over de juiste inrichting in uw pand. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummers 0511-463177 en 06-27081802

ncponderhoud 1Blusmiddelen controle en jaarlijks onderhoud
Blustoestellen en brandslanghaspels dienen conform de NEN Normen jaarlijks te worden onderhouden en gecontroleerd op veiligheid en werking. Dit dient te gebeuren door een erkend REOB onderhoudsbedrijf blusmiddelen.

Er zijn er veel verzekeraars die de controleverplichting in hun polissen hebben opgenomen, en staat deze verplichting ook in veel huurcontracten. In de standaard (model) huurcontracten staat tevens vermeld dat deze controles worden gezien als regulier (klein) onderhoud, en voor rekening van de huurder komen.
Henk de Groot verzorgt voor u dit jaarlijks onderhoud en de controle van uw blusmiddelen van alle merken.

Het belang van goed preventief onderhoud
In het Gebruiksbesluit wordt het belang van preventief onderhoud benadrukt om defecten vroegtijdig te voorkomen en een goede werking van uw veiligheidsmiddelen te waarborgen. Zo wordt het belang onderschreven om tijdig slangen van brandslanghaspels te vernieuwen en lampen en accu’s van noodverlichting te vervangen.


Onder andere verkrijgbaar bij Groot In BHV en Brandbeveiliging

pro-lineDe Pro-Line brandslanghaspel is gefabriceerd en gecertificeerd volgens Kiwa EN 671-1 en CE. en wordt standaard geleverd in RAL 3000 Fire Red, compleet met montagepak (straalpijphaak, slanggeleider, montageplaat en kogelkraan).

De haspelunit laat zich door het slide-in systeem en de duidelijke montagehandleiding eenvoudig en snel monteren. Door het slide-in systeem komen de afdichtingen op de bouwplaats niet meer bloot te liggen. Hierdoor wordt de juiste werking gegarandeerd en worden eventuele beschadigingen aan de brandslanghaspel voorkomen.